Терміново отримати у Чернівцях закордонний паспорт стало проблемою. Не вистачає бланків. Проблему обіцяють вирішити

17.07.2013

 

Період відпусток саме в розпалі. Тож не дивно, що саме в цей час багато  українців запланували різноманітні поїздки не тільки по Україні, але й за кордон. Проте, тим громадянам нашої держави, які вирішили оформити терміновий закордонний паспорт поки що про заплановану мандрівку доведеться тільки мріяти. Оскільки видачу термінових закордонних паспортів повністю так і не відновлено.

На офіційному сайті Державної міграційної служби пояснюють, що видачу призупинили через зміну виробника бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Виготовлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон у штатному режимі буде можливим після виходу ПК «Україна» на розрахункові потужності виробництва та поставки бланків належної якості. Варто також зазначити, що у зв’язку із призупиненням дії урядової постанови про затвердження нових зразків документів (введення біометричних паспортів), будуть закуповуватися бланки «попереднього» зразка. При цьому єдині зразки бланків документів Уряд доручив напрацювати та подати на затвердження у тримісячний строк. Наразі Державна міграційна служба України вживає заходів для того, щоб громадяни, які подали документи для оформлення паспорта протягом 30 днів, отримали документи вчасно. Затримки можливі для громадян, які зверталися із заявами про термінове (протягом 10 днів) оформлення закордонних паспортів. Державна міграційна служба також пропонує громадянам завчасно оформляти паспорти, не відкладаючи це до останнього моменту, що дасть можливість уникнути черг, які в більшості місяців року в підрозділах міграційної служби відсутні.
Як повідомив начальник Управління ДМС України в Чернівецькій області Віталій Вербицький, 15 липня було надруковано та відвантажено в регіони першу партію паспортів громадянина України для виїзду за кордон, виготовлених на потужностях поліграфічного комбінату «Україна». Загалом протягом останніх днів ПК «Україна» надрукував перші 6 тис. бланків паспортів. До підрозділів УДМС України в Чернівецькій області бланки поки що не надходили. Як тільки ми отримаємо документи, одразу повідомимо про це громаду.

Альона ЧОРНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини