Владислав Каськів офіційно спростував заяву Г.Москаля стосовно свого відрахування з Чернівецького Національного Університету через пияцтво

05.06.2013

 «Це всім відома і навіть легендарна історія. В жовтні 1992 року я мав честь очолювати Буковинське студентське братство, яке було багаточисельно представлене на Майдані Незалежності в Києві під час всім відомої «студентської революції» (до речі, тоді його й перейменували з площі жовтневої революції) Це, та низка страйків організованих в ЧДУ (Чернівецький державний університет) стали справжньою причиною звільнення з формулюванням «без права поновлення», яке після двотижневого страйку викладачів і студентів було скасовано!!! Про це і сказано в листі ЧДУ. Це добре знайома історія тисячам студентів і викладачів ЧДУ. Ці події також відображені в багатьох хроніках. Тоді я зустрів більшість своїх друзів і однодумців. А самі події народили цілу генерацію молодих патріотів, які сьогодні формують державність України.

Якщо когось цікавить моя подальша доля, то після згаданих подій мене запросили на посаду заступника директора Центрального Союзу Українського студентства, осередок якого був перенесений із Торонто в Київ. Це сталося на 1-му з’єднаному всесвітньому українському конгресі студентства (“ЗВУК”). А першу вищу освіту я пізніше завершив в Університеті ім. Драгоманова. Зараз їх у мене 2-і.

Таким чином брехливе звинувачення було спростоване! Свідками цих подій були тисячі студентів і викладачів ЧДУ. В тому числі і Москаль, який тоді справно служив на посаді першого заступника  начальника  управління МВС»

Слова Голови Держінвестпроекту підтверджує Баглей Борис, колишній Голова студентського страйкового комітету 1991 року в Чернівецькій області, нині  – керівник Департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА.

 «Геннадій Москаль на той час був першим заступником  начальника  управління МВС у Чернівецькій області і саме за ініціативою керівництва Чернівецького управління МВС було організовано відрахування студентів, котрі  мали відношення до страйків проти підписання Союзного договору, це відома подія в історії України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи